Cách quan hệ tránh có thai, cẩm nang cho cặp đôi yêu an toàn

Seksi është një nevojë fiziologjike shumë normale tek njerëzit, madje e domosdoshme në çiftet e dashuruar. Megjithatë, nëse nuk jeni gati të keni një fëmijë dhe nuk keni mundësi të rritni. Ju lutemi merrni parasysh përdorimin e këtyre Si të bëni seks për të shmangur shtatzëninë efektive.

Kushtet për realizimin e konceptimit

Para se të kërkoni mënyra për të parandaluar shtatzëninë, duhet të kuptoni se si funksionon konceptimi. Të kesh këtë njohuri bazë do t’ju ndihmojë të vlerësoni se sa efektive është metoda që po përdorni dhe raporti i rrezikut. Në të njëjtën kohë, ju mund të zgjidhni në mënyrë aktive të përdorni një metodë të sigurt, ndërkohë që siguroni një marrëdhënie të plotë “dashurie”.

Kushti themelor që të ndodhë fekondimi është që spermatozoidi duhet të takohet me vezën. Përveç kësaj, që ai proces të zhvillohet pa probleme, nevojiten shumë faktorë të tjerë të kombinuar.

Si të bëni seks për të shmangur shtatzëninë
Fekondimi bëhet vetëm kur një vezë takohet me një spermë

Në mënyrë të veçantë, sperma mashkullore duhet të jetë e shëndetshme dhe të lëvizë pa probleme në mitër. Koha e migrimit duhet të bjerë në ditën e ovulacionit. Përtej kësaj pike, gjasat për shtatzëni janë më të ulëta, por jo absolute.

HƯỚNG DẪN TÌM NGƯỜI BẠN TÌNH

Sa herë që një burrë ejakulon, rreth 300 milionë spermatozoide lëshohen. Megjithatë, vetëm më i forti dhe më i shpejtë mund të hyjë në vezë. Në raste të rralla, një grua është shtatzënë me binjakë ose shumëfisha.

Shpjegimi për këtë është se është e mundur që më shumë se një folikul të lirohet gjatë ciklit menstrual të një gruaje. Çdo vezë fekondohet me një spermë, duke rezultuar në embrione të shumta që zhvillohen së bashku në mitër. Ky lloj fekondimi do të prodhojë binjakë të shumtë vëllazëror.

Një rast tjetër është kur një vezë fekondohet, pastaj ndahet për të formuar shumë embrione identike që do të lindin bebe identike, të quajtura vezë të shumëfishta.

Me shumë kushte të nevojshme dhe të mjaftueshme që të ndodhë ngjizja, shumë njerëz besojnë se meshkujt e dobët fiziologjikisht do të kenë vështirësi të kenë fëmijë. Në fakt, koncepti i dobësisë fiziologjike i referohet një sërë kushtesh mjekësore. Ndikimi i sëmundjes mund ose nuk mund të ndikojë në numrin dhe cilësinë e spermës.

Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë

Sipas statistikave i Shoqatës së Planifikimit Familjar të Vietnamitnë vendin tonë çdo vit raportohen zyrtarisht deri në 300000 raste të abortit. Në të cilin, rreth 30% e aborteve janë gra të pamartuara dhe deri në 70% janë studentë. Përballë kësaj situate, aplikimi i Si të bëni seks për të shmangur shtatzëninë është absolutisht e nevojshme. Siguroni një jetë seksuale të sigurt dhe shmangni shumë pasoja të padëshiruara.

Seksi oral (seks oral)

Seksi oral është një nga si të bëni seks për herë të parë për të shmangur shtatzëninë më e mira absolute. Çiftet që sapo kanë rënë në dashuri ose kanë besime tradicionale seksuale dhe duan të mbajnë më të mirën pas martesës, shpesh do ta përdorin këtë metodë.

Në mënyrë që një grua të mbetet shtatzënë, sperma dhe veza duhet të takohen. Prandaj, me seksin oral, nuk ka absolutisht asnjë shans për konceptim.

Edhe pse, gjatë seksit oral, një mashkull lëshohet në gojën e partneres së tij, sasia e spermës së gëlltitur do të tretet nga acidi i stomakut. Përveç kësaj, sperma nuk është në gjendje të lëvizë nga sistemi tretës në mitër.

Përdorni prezervativ

Prezervativët janë kontraceptivë të sigurt, efektiv dhe të lehtë për t’u përdorur. Efektiviteti i parandalimit të shtatzënisë gjatë përdorimit të prezervativëve është deri në 97%. Sipas statistikave, nga 100 çifte që përdorin prezervativë kur bëjnë seks siç duhet dhe rregullisht, vetëm 3 shoqe mbesin shtatzënë në vitin e parë.

Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë në mënyrë efektive
Mënyra më efektive dhe më e thjeshtë për të shmangur shtatzëninë është përdorimi i prezervativit

Rastet e shtatzënisë pavarësisht përdorimit të prezervativëve gjatë kryerjes së aktiviteteve janë kryesisht për shkak të përdorimit të gabuar të prezervativëve fals, prezervativëve të cilësisë së dobët, prezervativëve të skaduar. Ose ndërsa ndodh marrëdhënia e forcës së fërkimit, çanta shpohet ose griset.

Përveç parandalimit të shtatzënisë, prezervativët ndihmojnë edhe në parandalimin e sëmundjeve seksualisht të transmetueshme. Në mënyrë tipike, sëmundjet e zakonshme si HIV, gonorrea, sifilizi, etj. Nëse nuk e dini se si është jeta seksuale e partnerit tuaj, është mirë të përdorni një prezervativ për t’u mbrojtur.

Aktualisht, ka shumë linja prezervativësh ultra të hollë, të cilët ju japin një ndjenjë të vërtetë, ndërkohë që sigurojnë kontracepsion efektiv. Përveç kësaj, nëse keni frikë, mund të porosisni nga dyqanet që kanë një politikë privatësie për informacionin e dorëzimit.

Kontraceptivë oralë

Marrja e pilulave kontraceptive është një mënyrë për të parandaluar shtatzëninë e përdorur nga shumë çifte. Shkalla e shtatzënisë gjatë përdorimit të drogës është shumë e ulët, vetëm rreth 2% deri në 5%. Në të njëjtën kohë, avantazhi kur zgjidhni këtë mënyrë është se ju mund të “dashuroni” rehat tavanin dhe të shfaqeni në natyrë.

Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë në mënyrë korrekte
Përdorimi i ilaçit jo vetëm që ndihmon në parandalimin e shtatzënisë, por gjithashtu balancon hormonet për gratë

Pilulat e kontrollit të lindjes ndahen në 2 lloje si më poshtë:

Pilulat ditore të kontrollit të lindjes:

Efektiviteti i këtij lloji është deri në 98% nëse e përdorni saktësisht siç udhëzohet.

Pilula kontraceptive e përditshme përmban përbërës aktivë që ndihmojnë në përqendrimin e lëngjeve në mitër, duke penguar lëvizjen e spermës. Jo vetëm kaq, ilaçi gjithashtu parandalon ovulimin tek gratë, hollon mukozën, duke e bërë të vështirë për vezët dhe spermatozoidet implantimin në mitër edhe nëse fekondohen.

Ndërsa pilula e përditshme është e sigurt dhe efektive, ne ende rekomandojmë që të konsultoheni me mjekun tuaj përpara se ta përdorni dhe të ndiqni udhëzimet saktësisht sipas udhëzimeve.

Pilulat kontraceptive urgjente:

Përdorimi i këtij lloji është si emri i tij dhe përdoret vetëm në raste ngurruese. Në këtë lloj, sa më herët ta merrni, aq më të larta janë shanset për të parandaluar shtatzëninë.

Konkretisht, brenda 24 orëve pas seksit të pambrojtur, efektiviteti i kontracepsionit arrin në 95% dhe kjo normë do të ulet pas kësaj kohe. Ndryshe nga pilulat ditore, përqendrimi i përbërësit aktiv në pilulën kontraceptive urgjente është shumë herë më i lartë.

Pra, kjo është vetëm një metodë e përkohshme e shuarjes së zjarrit. Mjekët rekomandojnë që të mos përdorni rregullisht kontracepsionin e urgjencës sepse efektet anësore që sjell janë shumë serioze.

DIU

IUD është një objekt i vogël në formë si shkronja T ose kockë peshku. Kjo unazë vendoset në mitrën e një gruaje, qëllimi është të parandalojë lëvizjen e spermës në vezë.

Si të shmangni shtatzëninë e padëshiruar
Metoda DIU ju ndihmon të keni një plan kontraceptiv afatgjatë

Kjo metodë vlerësohet shumë për efikasitetin dhe ekonominë e saj. Zakonisht, me vetëm një DIU, aftësia për të parandaluar shtatzëninë mund të jetë deri në 5 vjet. Nëse dëshironi të keni një fëmijë, mjafton të hiqni unazën nga mitra.

Megjithatë, duhet të zgjidhni objekte mjekësore me reputacion dhe të keni nevojë për këshilla të kujdesshme nga mjeku juaj për të shmangur rastet e acarimit gjatë përdorimit të DIU.

Implant kontraceptiv

Shanset për të mbetur shtatzënë duke përdorur këtë metodë janë gjithashtu mjaft të ulëta. Megjithatë, kjo është një masë mjaft e re, kështu që shumë prej jush ende po pyesin për efektivitetin dhe sigurinë e saj.

Në prova, kjo metodë arriti një normë mbresëlënëse të kontrollit të lindjes, deri në 95% pa përdorur asnjë metodë tjetër.

Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë në mënyrë korrekte
Implanti kontraceptiv është metoda më popullore kontraceptive moderne

Shufra kontraceptive është futur nën lëkurën e fytyrës në bicepsin jo dominues të një gruaje. Shkopi përmban një sërë hormonesh si levonorgestrel, etonogestrel që parandalojnë ovulimin dhe trashin mukozën e mitrës, duke parandaluar spermën.

Llogaritni ditën e ovulacionit të një gruaje

Kjo metodë është efektive vetëm për gratë me cikle menstruale të rregullta. Por mundësia për t’u bërë prind në këtë mënyrë është mjaft e lartë (më shumë se 40%).

Cikli menstrual ka 3 faza:

Menstruacionet (relativisht të sigurta): nga dita e menstruacioneve deri në ditën e 9-të të ciklit. Nëse keni një datë ovulimi që bie në këto ditë, atëherë mundësia e shtatzënisë është plotësisht e mundshme.

– Ovulacioni (Jo i sigurt): mundësia e fekondimit në këto ditë është deri në 90%. Pra, nëse bëni seks këto ditë, duhet të përdorni metoda të tjera të kontrollit të lindjes.

– Ditë të sigurta: nga dita e 20-të deri në ditën e parë të ciklit të ardhshëm. Megjithatë, nëse ovuloni vonë, përsëri do të keni një shtatzëni normale.

Ilustrimi i mëposhtëm do t’ju ndihmojë të llogarisni më mirë datën e sigurt.

Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë për herë të parë
Llogaritja e ditëve të sigurta gjatë seksit ju ndihmon të parandaloni në mënyrë proaktive shtatzëninë

Përveç kohës së ciklit, gratë mund të identifikojnë fazën e ovulacionit përmes karakteristikave fizike të mëposhtme:

Mukoza vaginale shfaqet më shumë se zakonisht.

– Ka një dhimbje të shurdhër në pjesën e poshtme të barkut

– Temperatura e trupit rritet pak

Ejakulimi jashtë vaginës

Ejakulimi jashtë vaginës është një metodë kontracepsioni e përdorur nga shumë çifte, sepse ruan ende ndjenjën e dashurisë. Për ta bërë këtë, ju ende bëni seks normal derisa partneri mashkull të jetë gati për orgazëm, ai do të nxjerrë penisin nga vagina dhe do të dalë jashtë.

Megjithatë, probabiliteti i kontracepsionit në këtë metodë është vetëm 50%. Arsyeja për këtë është se shumë meshkuj nuk mund të kontrollojnë emocionet e tyre dhe kohën e derdhjes.

Përveç kësaj, ekspertët besojnë gjithashtu se një sasi e caktuar sperme do të rrjedhë gjatë seksit, duke dhënë ende një shans të lartë konceptimi.

Disa keqkuptime rreth kontracepsionit

Seksi në vaskë të nxehtë nuk mund të vrasë spermën

Shumë njerëzve u thuhet nga miqtë se seksi në banjë do të ndihmojë në parandalimin e shtatzënisë, sepse uji i nxehtë do të vrasë spermën.

E vërteta është se kur një mashkull ejakulon, sasia e spermës që hyn në vaginë mbrohet plotësisht nga qafa e mitrës. Prandaj, cilësia e spermës nuk do të ndikohet nëse bëni seks në një mjedis të nxehtë apo të ftohtë.

Nuk mund ta lani spermën pas seksit

Disa mikesha mendojnë se pasi të kenë bërë seks, thjesht pastroni vajzën, sperma do të ndjekë rrjedhën e ujit dhe nuk do të mbetet shtatzënë.

Në fakt, sapo një burrë ejakulon, miliona spermatozoide do të garojnë për të notuar në kërkim të vezëve. Kështu që vetëm pastrimi i saj do t’ju ndihmojë vetëm të mos merrni një infeksion.

Çdo pozicion seksual mund ta bëjë një grua shtatzënë

Disa njerëz besojnë se kryerja e marrëdhënieve seksuale me një pozicion të drejtë ose hipur mbi kalë do të parandalojë shtatzëninë. Arsyeja është se graviteti i tokës do të pengojë lëvizjen lart të spermës.

Ky është një keqkuptim serioz. Graviteti i tokës nuk ka absolutisht asnjë efekt në spermatozoidet që shkojnë lart, poshtë, majtas, djathtas.

Gratë mund të mbeten shtatzënë edhe nëse bëjnë seks gjatë menstruacioneve

Disa prej jush mendojnë se seksi gjatë ditëve kur e dashura ka periodat nuk do të jetë aspak shtatzënë.

Në fakt, disa gra kanë ditë të hershme ovulacioni. Ndërsa, sperma e shëndetshme mund të jetojë deri në 6 ditë në mitër. Prandaj, seksi gjatë menstruacioneve nuk është aq i sigurt sa mendoni.

Këtu është një përmbledhje e Si të bëni seks për të parandaluar shtatzëninë në mënyrë efektive por gjithsesi ruan kënaqësinë e “të dashuruarit”. Megjithatë, përdorimi i prezervativëve është ende metoda më e rekomanduar për të parandaluar shtatzëninë e padëshiruar. Përveç kësaj, duhet të vizitoni mjekun tuaj për këshilla mbi metodat e sigurta dhe efektive që janë të përshtatshme për ju.

HƯỚNG DẪN TÌM NGƯỜI BẠN TÌNH

➡️➡️➡️➡️ Link tham gia tìm tình yêu  ➡️ ➡️ Tại đây

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud
Csss